امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مبانی نظری و پیشینه فرهنگ ‌سازمانی

مبانی نظری و پیشینه فرهنگ ‌سازمانی دسته: مدیریت
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: docx
حجم فایل: 96 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 35

مبانی نظری و پیشینه فرهنگ ‌سازمانی

قیمت فایل فقط 65,000 تومان

خرید

بصورت فایل ورد

همراه با منابع

تعاریف فرهنگ‌ سازمانی

تعاریف متعددی از فرهنگ‌ سازمانی ارائه‌شده است. برای مثال فرهنگ‌ سازمانی به‌عنوان ارزش‌های غالب كه به‌وسیله یك سازمان حمایت می‌شود، توصیف‌شده است. یا فلسفه‌ای كه خط‌مشی سازمان را به سمت كاركنان و مشتریان هدایت می‌كند، یا ارزش‌هایی كه به كمك آن‌ها كارها و امور روزمره سازمان انجام می‌پذیرد (الوانی و دانایی فر، 1376). فرهنگ‌سازمانی نشان دهندة بخش نانوشته و نامحسوس سازمان است. هدف فرهنگ این است كه به اعضای سازمان احساس هویت بدهد و در آنان نسبت به باور‌ها و ارزش‌ها، تعهد ایجاد كند (دفت[1]، 1998).

لوئیس[2] (1983)، فرهنگ‌سازمانی را چنین تعریف می‌کند مجموعه‌ای از دریافت‌ها و تفاهم‌های مشترک برای سازمان دادن کنش‌هاست که زبان و دیگر محمل‌های نمادی برای بیان تفاهم مشترک به کار می‌رود. پترز و واترمن[3] (1982)، فرهنگ را مجموعه‌ای از ارزش‌های مشترك غالب و دارای ارتباط منطقی است كه با وسایل نمادین مانند داستان‌ها، افسانه‌ها، حكایت و كلمات قصار مبادله می‌شود، تعریف کرده‌اند. دنیسون (2006)، فرهنگ‌سازمانی را کاربردی برای تعیین ارزش‌ها، اعتقادات، فرضیات و شیوه‌های مشترکی می‌داند که نگرش و رفتار اعضا را در سازمان شکل می‌دهد و سپس هدایت می‌کند.

رابینز و کالتر[4] (2008). فرهنگ‌سازمانی را نظام معانی مشترکی می‌داند که به‌وسیله اعضای سازمان حفظ و به تمایز سازمان از سازمان‌های دیگر منجر می‌شود. جرج گوردن[5] (1979)، نیز فرهنگ‌سازمانی را نظام فرضیات و ارزش‌های مشترکی می‌خواند که به‌طور گسترده رعایت می‌شود و به الگوی رفتاری خاصی منجر می‌شود. استانلی دیویس[6] (1995)، فرهنگ‌ سازمانی را الگویی از ارزش‌ها و باورهای مشترکی می‌شمارد که به اعضای یک‌نهاد معنی و مفهوم می‌بخشد. با توجه به تعاریف ارائه‌شده از فرهنگ‌سازمانی، چنین نتیجه می‌گیریم که فرهنگ‌سازمانی همان اندیشه‌های مشترک، فرضیات و ارزش‌های مشترک افراد است که از آن برای پیشبرد اهداف و مقاصد مشترکشان و اینکه کارها چگونه انجام شود، استفاده می‌کنند.

به‌طورکلی از این تعاریف چنین استنباط می‌شود كه زمینه ‌اصلی در فرهنگ‌ سازمانی وجود سیستمی از معانی و مفاهیم مشترك در میان اعضای سازمان است. در هر سازمانی الگویی از باور‌ها، سمبل‌ها، ارزش‌ها، داستان‌ها و آداب‌ورسوم وجود دارد كه به‌مرور زمان به وجود آمده‌اند. این الگوها باعث می‌شوند كه در خصوص اینكه سازمان چیست و چگونه اعضاء باید رفتار خود را ابراز كنند، درك مشترك و یكسانی به وجود آید و همه اعضا به آن احترام می‌گذارد و ارزش قائل است.

می‌توان گفت كه همه افرادی كه در این زمینه مطالعه نموده‌اند همگی توافق دارند كه فرهنگ؛

  • كلی است كه از مجموع اجزای آن بیشتر است.
  • تاریخچه سازمان را منعكس می‌كند.
  • به مطالعه انسان‌شناسی مانند رسوم و نهادها مربوط می‌شود.
  • توسط گروهی از افراد كه یك سازمان را تشكیل داده‌اند شکل‌گرفته است.
  • حركت آن كند و سخت است.
  • تغییر آن به‌سختی صورت می‌گیرد.

[1] . Deft

[2] . Louis

[3] . Petirs& Waterman

[4] . Robbins,Mary Kalter

[5] . G. Gordan

[6] . A. Davis

قیمت فایل فقط 65,000 تومان

خرید

برچسب ها : مبانی نظری و پیشینه فرهنگ ‌سازمانی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر